Over mij

(1984) studeerde Moraalwetenschappen en Ontwikkelingssamenwerking. Ze was coördinator van VIA vzw, die internationale interculturele uitwisselingen organiseert. Ze werkte als vrijwilliger in Zuid-Afrika, Oeganda, Tanzania en Peru. De afgelopen jaren schreef ze ook voor Mo.be en deredactie.be.

Annelies D’Hulster schrijft de verhalen van de gelukzoeker op weg naar Europa. Hiervoor praatte ze met Afrikaanse migranten net aangekomen op Sicilië. Hierna ondernam ze in het spoor van de gelukzoeker een gelijkaardige trip door West-Afrika.

‘Nooit meer thuis’ is haar debuut.

Over ‘Nooit meer thuis’: Annelies D’Hulster stapte mee in het verhaal van de duizenden West-Afrikaanse migranten die jaarlijks ons continent bereiken. Ze reisde in haar eentje door Gambia, Senegal en Mauritanië, trok door Mali en Burkina Faso tot aan de woestijn van Agadez in Niger. Samen met de migranten kroop ze door het oog van de naald.

Nooit meer thuis is een even woest als ontroerend boek waarin een jonge westerse vrouw tracht te begrijpen waarom de mensen die ze tegenkomt alles op het spel zetten. Het gaat ver voorbij de statistieken en journalistieke clichés. Nooit meer thuis beschrijft de harde werkelijkheid die de migranten op de zandwegen van het donkere continent beleven.

Verschijnt bij Uitgeverij Polis op 2 mei 2016